2015. május 23., szombat

Pizzás csiga

Ez a kedvenc kelt tészta alapreceptem. Nagymamám egyik ezer éves receptkönyvében találtam évekkel ezelőtt. Rengeteg féle képpen lehet variálni. Én legtöbbször ezt az alapreceptet használom,  ha kelt tésztát sütök. Édes és sós töltelékkel egyaránt finom.
 
Pizzás csiga
 Hozzávalók:

A tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1,5 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 3 dl tej
 A töltelékhez:
  • 150 g pizza szósz
  • 1 közepes fej fél karikára szeletelt hagyma
  • 200 g gépsonka
  • 150 g szeletelt sajt
  • 150 g reszelt sajt
  • 150 g csemege kukorica
Elkészítés:

1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, rákenjük a pizza szószt, majd rátesszük a feltéteket.


Szorosan feltekerjük, majd 15 részre vágjuk. Ezek kb. 5-6 cm-es darabokat jelentenek.


Egy kiolajozott tepsibe állítjuk a csigákat és még fél órát kelesztjük.


Rátesszük a reszelt sajtot, és előmelegített, 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése