2015. május 24., vasárnap

Gombás sertés pörkölt

Több napra kellett főznöm, mert hirtelen sok lett a programunk és nem lett volna időm minden nap a konyhában szorgoskodni. Erre a pörköltre esett a választásom, mert ez napról napra finomabb ahogy összeérnek az ízek. Bármeddig szívesen eleszegetnénk. 🙂
 
Gombás sertés pörkölt
Hozzávalók:
  • 1 kg sertés lapocka
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoránna
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • 500 g csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 ek. olíva olaj
  • kurkuma (elhagyható )
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát sózzuk, borsozzuk, majd az olajon megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb fél liter vízzel.
Beletesszük a nagyobb kockára vágott húst, megszórjuk majoránnával, őrölt köménnyel és egy kevés kurkumával. Hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és paprikát, alaposan összekeverjük és közepes lángon puhára főzzük.
A főzési idő közepénél beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd az egészet készre főzzük.
A végén beleöntjük a tejfölt, alaposan elkeverjük és még egyszer felforraljuk. Ha túl hígnak érezzük, tehetünk bele egy kis lisztet is. Nekem nem kellett, mert én mindig elfőzöm róla a felesleges levet.
Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése