Több napra kellett főznöm, mert hirtelen sok lett a
programunk és nem lett volna időm minden nap a konyhában szorgoskodni. Erre a
pörköltre esett a választásom, mert ez napról napra finomabb ahogy összeérnek
az ízek. Bármeddig szívesen eleszegetnénk. 🙂
Hozzávalók:
- 1 kg sertés lapocka
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoránna
- őrölt kömény
- pirospaprika
- 500 g csiperke gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 2,5 dl tejföl
- 5 ek. olíva olaj
- kurkuma (elhagyható )
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát sózzuk, borsozzuk,
majd az olajon megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és
felöntjük kb fél liter vízzel.
Beletesszük a nagyobb kockára vágott húst, megszórjuk
majoránnával, őrölt köménnyel és egy kevés kurkumával. Hozzáadjuk a negyedelt
paradicsomot és paprikát, alaposan összekeverjük és közepes lángon puhára
főzzük.
A főzési idő közepénél beletesszük a szeletekre vágott
gombát, majd az egészet készre főzzük.
A végén beleöntjük a tejfölt, alaposan elkeverjük és még
egyszer felforraljuk. Ha túl hígnak érezzük, tehetünk bele egy kis lisztet is.
Nekem nem kellett, mert én mindig elfőzöm róla a felesleges levet.
Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése