A mi kis családunk nagyon nagy barátságban van a pizza
minden formájával. Nálunk gyakori vendég a kerek, hagyományos változat, a
szögletes, a calzone, a kis töltött párnácska, a pizzás csiga, meg a jó ég
tudja még miket szoktam csinálni :)
Szóval nálunk minimum egy héten egyszer bekopogtat a pizza,
mert szinte családtag :).
Ebből az adagból egy nagy tepsi pizza lesz. Ha calzone-t,
vagy egy kb 30 cm átmérőjű pizzát szeretnénk, akkor a fele mennyiségre van
szükség.
Pizza |
Hozzávalók:
- 500g finomliszt
- 240 ml langyos víz
- 1 csomag porélesztő
- 1 ek. méz
- 2 tk. só
- 2 tk. fokhagymapor
- 2 ek. olíva olaj
A langyos vízben alaposan elkeverünk 2 ek. mézet és
hozzáadjuk a porélesztőt, majd felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, és belekeverjük a többi
hozzávalót. Beletesszük a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan
összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
Tetszőleges formájúra nyújtjuk a tésztát és egy kiolajozott
tepsibe tesszük.
Megkenjük valamilyen pizza szósszal. Én amikor lusta vagyok
bíbelődni a pizza szósszal, akkor megkenem ketchuppal vagy kész szósszal.
Ízlés szerint megpakoljuk bármilyen feltéttel, megszórjuk
reszelt sajttal. Jelen esetben a sonka - kukorica - hagyma - sajt verzió volt a
nyerő.
200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen
rá nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése