2015. május 17., vasárnap

Pizza

A mi kis családunk nagyon nagy barátságban van a pizza minden formájával. Nálunk gyakori vendég a kerek, hagyományos változat, a szögletes, a calzone, a kis töltött párnácska, a pizzás csiga, meg a jó ég tudja még miket szoktam csinálni :)
Szóval nálunk minimum egy héten egyszer bekopogtat a pizza, mert szinte családtag :).
Ebből az adagból egy nagy tepsi pizza lesz. Ha calzone-t, vagy egy kb 30 cm átmérőjű pizzát szeretnénk, akkor a fele mennyiségre van szükség.

Pizza
Hozzávalók:
  • 500g finomliszt
  • 240 ml langyos víz
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 ek. méz
  • 2 tk. só
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 2 ek. olíva olaj
Elkészítés:

A langyos vízben alaposan elkeverünk 2 ek. mézet és hozzáadjuk a porélesztőt, majd felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, és belekeverjük a többi hozzávalót. Beletesszük a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
Tetszőleges formájúra nyújtjuk a tésztát és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
Megkenjük valamilyen pizza szósszal. Én amikor lusta vagyok bíbelődni a pizza szósszal, akkor megkenem ketchuppal vagy kész szósszal.
Ízlés szerint megpakoljuk bármilyen feltéttel, megszórjuk reszelt sajttal. Jelen esetben a sonka - kukorica - hagyma - sajt verzió volt a nyerő.
200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése