Szeretem a rakott ételeket, mert nem kell vele sokat
bíbelődni, de mégis mutatós és finom.
Rakott mexikói zöldség |
Hozzávalók:
- 45 dkg mexikói zöldségkeverék
- 10 dkg rizs
- 25 dkg darált sertés hús
- 1 dl tejföl
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 1 leveskocka
- őrölt bors
- őrölt kömény
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olíva olaj
Elkészítés:
A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük.
A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát olíva
olajon üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az egyik leveskockát, a
2 gerezd zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a borsot és a pirospaprikát.
Ezután hozzákeverjük a darált húst és kevés víz hozzáadásával készre főzzük.
Egy edényben kevés olíva olajat hevítünk, rátesszük a rizst,
és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük dupla adag vízzel, belemorzsoljuk a
leveskockát, lefedjük, megvárjuk amíg felforr és lekapcsoljuk alatta a
tűzhelyet. Készre pároljuk.
A kész rizst és darált húst alaposan összekeverjük, majd egy
kisebb, magasabb falú teflon tepsibe tesszük.
A tetejére rátesszük a megfőtt
mexikói zöldséget, majd elsimítjuk rajta a tejfölt és alaposan megszórjuk
reszelt sajttal.
200 fokon addig sütjük, amíg a sajt ropogósra nem sül. (kb
20-25 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése