2015. május 16., szombat

Rakott mexikói zöldség

Szeretem a rakott ételeket, mert nem kell vele sokat bíbelődni, de mégis mutatós és finom.

Rakott mexikói zöldség

Hozzávalók:
  • 45 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg rizs
  • 25 dkg darált sertés hús
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 leveskocka
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek olíva olaj

Elkészítés:

A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük.

A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát olíva olajon üvegesre pirítjuk.
 Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az egyik leveskockát, a 2 gerezd zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a borsot és a pirospaprikát. Ezután hozzákeverjük a darált húst és kevés víz hozzáadásával készre főzzük.

Egy edényben kevés olíva olajat hevítünk, rátesszük a rizst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük dupla adag vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, megvárjuk amíg felforr és lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet. Készre pároljuk.

A kész rizst és darált húst alaposan összekeverjük, majd egy kisebb, magasabb falú teflon tepsibe tesszük. 

A tetejére rátesszük a megfőtt mexikói zöldséget, majd elsimítjuk rajta a tejfölt és alaposan megszórjuk reszelt sajttal. 

200 fokon addig sütjük, amíg a sajt ropogósra nem sül. (kb 20-25 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése