Nagy ritkán szoktam venni szűzérmét. Néha leárazzák a kedvenc üzletemben, és egyből lecsapok rá. Igaz, hogy így sem olcsó, de néha megérdemeljük a kényeztetést. 🙂
Most a párom unszolására bepácoltam, aztán feldobtam a grillre.
Sajna nincs kertünk, viszont van egy tágas teraszunk, ahol egy kis elektromos grillsütővel szoktunk néha ügyeskedni. Igaz, hogy a faszenes változat sokkal jobb ízt ad az ételnek, de mi így is szeretjük. 🙂
![]() |
Joghurtos-fokhagymás grill szűzérme |
Hozzávalók:
A szűzérmét kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az
öklünkkel kicsit lenyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
- 600 g szűzérme
- fél fej fokhagyma
- 500 g natúr joghurt
- só, bors, őrölt kömény
A joghurtba reszeljük a fokhagymát, majd a hússal rétegezve
egy tálba tesszük.
Lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Steak burgonya és Grillezett padlizsán paradicsomos túró töltelékkel volt hozzá a köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése