Valami nem szokványos köretre vágytam a grillezett hús
mellé. Volt egy magányos padlizsánom a hűtőben, úgyhogy nekiugrottam és egy
nagyon finom köret lett belőle. Akár fő fogásként is megállná a helyét.
Hozzávalók:
- 200 g sovány túró
- 3 ek. salátakrém (majonézzel is lehet készíteni)
- 2 közepes paradicsom
- néhány levél friss bazsalikom
- só, bors, pici cukor
- 1 közepes padlizsán
- kevés olíva olaj
A paradicsomok belsejéből eltávolítjuk a magokat, majd a
húsát apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót a salátakrémmel,
sózzuk, borsozzuk és teszünk bele egy pici cukrot. Belekeverjük a paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot,
majd tálalásig hűtőbe tesszük.
A padlizsánt hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk,
sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és a grillre tesszük.
Amikor elkészült, tányérra teszünk egy szeletet, majd
rákanalazzuk a paradicsomos túrót. Befedjük egy másik padlizsán szelettel, és
azonnal tálaljuk.
Grillezett, vagy rántott ételek mellé tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése