Gyermekkorom óta nagyon szeretem a paradicsom levest. Már a
suli menzán is szerettem, pedig az tényleg nem volt nagy szám. Anyukám viszont
nagyon finomat tud főzni, csak ő nem csinálja olyan édesre, ahogy én szeretem. Aztán
felnőtt koromban gyakran főztem magamnak, mára pedig már kikísérleteztem a
számomra legfinomabbat. :)
Hozzávalók:
- 4 közepes paradicsom
- 1 ek. olíva olaj
- 4 ek. paradicsom püré
- 1 db zeller szár
- 1 kis fej hagyma
- 1,2 l víz
- só, bors, őrölt kömény
- ízlés szerint cukor (én most Stevia-t tettem bele, mert próbálok odafigyelni a kalóriára)
- 1 marék betűtészta
A paradicsomok alsó részét keresztben bemetsszük, majd
leöntjük forró vízzel. Ezután hideg vízbe tesszük és lefejtjük a héját.
Eltávolítjuk a magokat, és a húsát kis kockára vágjuk.
Olíva olajon, egy kis víz hozzáadásával elkezdjük párolni,
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Kb. 20 percig főzzük így, majd egy bot mixerrel pépesítjük.
Beletesszük egészben a hagymát, a darabolt zellerszárat, a
paradicsompürét és felöntjük kb. 1,2 liter vízzel.
Ha szükséges, még sózzuk.
Alaposan összekeverjük és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük.
A végén teszünk bele főtt betűtésztát, de a levesben is
megfőzhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése