Kis családunk egyik kedvenc eledele a bolognai. Sajna ebben
az esetben nem volt időm az eredeti, több órán át lassan főzős verzióra, így
kicsit felgyorsítottam az eseményeket és kihagytam az időhúzó alapanyagokat.
Azért így is pillanatok alatt eltüntettük. 🙂
Hozzávalók:
- 3 ek. olíva olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 250 g darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 2 dl húsleves
- 1 ek. paradicsompüré
- 0,5 dl fehér bor
- só, bors, őrölt kömény, oregánó, cukor
Fehéredésig
pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort és erős lángon pár perc alatt kiforraljuk
belőle az alkoholt.
Belekeverjük a
darabolt paradicsom konzervet, a paradicsompürét és felöntjük a húslevessel. Ízlés
szerint tehetünk bele cukrot is.
20 perc alatt készre főzzük, főtt tésztával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése