2015. május 15., péntek

Gyors bolognai

Kis családunk egyik kedvenc eledele a bolognai. Sajna ebben az esetben nem volt időm az eredeti, több órán át lassan főzős verzióra, így kicsit felgyorsítottam az eseményeket és kihagytam az időhúzó alapanyagokat. Azért így is pillanatok alatt eltüntettük. 🙂

Gyors bolognai 

Hozzávalók:
  • 3 ek. olíva olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 250 g darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 2 dl húsleves
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 0,5 dl fehér bor
  • só, bors, őrölt kömény, oregánó, cukor
Elkészítés:

Az olíva olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval, majd  belekeverjük a darált húst. 

Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort és erős lángon pár perc alatt kiforraljuk belőle az alkoholt. 

Belekeverjük  a darabolt paradicsom konzervet, a paradicsompürét és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint tehetünk bele cukrot is.

20 perc alatt készre főzzük, főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése