Nagyon szeretem a kelt tésztákat, főleg ha sósak.
Volt egy doboz ricottám, amivel nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert magában nem szeretem az ízét. Így jött az ötlet, hogy valami domináns ízzel kellene összekeverni, (ami jelen esetben egy enyhén csípős füstölt kolbász) és beletölteni a kedvenc kelt tésztámba. Olyan mennyei lett, hogy alig tudtuk abbahagyni az evést. Azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk 🙂
Kolbászos-ricottás fülecskék |
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1,5 ek. cukor
- 1 tk. só
- 3 dl tej
- 250 g ricotta
- 300 g puha füstölt kolbász
- 200 g reszelt sajt
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az
élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott
élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd
meleg helyen fél órát kelesztjük. Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A kolbászról lefejtjük a héját, hozzáadjuk a ricottát és
alaposan kikeverjük.
Ha megkelt a tészta, fél centi vastagra nyújtjuk és
megkenjük a töltelékkel.
Hosszában elvágjuk és mindkét téglalapot feltekerjük két
oldalról.
Kb 1 centis darabokra szeleteljük és enyhén olajozott
sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tovább kelesztjük még fél óráig, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése