Sokszor
és sokféleképpen szoktam sült húst készíteni, de ez az egyik kedvencem.
Fokhagymás sült |
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 6 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- só
- őrölt bors
- 6-8 szem bors
- őrölt kömény
- 2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Az
alaposan megmosott húst egy főzőedénybe tesszük, és hozzáadjuk a szemes borsot,
a babérlevelet, a vöröshagymát, 2 db fokhagymagerezdet, 1 tk sót, és felöntjük
annyi vízzel, hogy ellepje. 40 percig fedő alatt főzzük.
Ezután
kiemeljük a húst egy vágódeszkára, és egy éles kés segítségével ujjnyi vastagra
szeleteljük.
Egy tepsit kikenünk olíva olajjal. A húsokat megszórjuk sóval,
borssal, őrölt köménnyel és belefektetjük a tepsibe. Mellé szórjuk a maradék
fokhagymát vékony szeletekre vágva, majd öntünk alá kb 1 dl-t a hús
főzőlevéből.
A
tepsit lefedjük alufóliával és a húst 200 fokon, 1 órán át sütjük.
Ezután
levesszük róla a fóliát, és kb 30 percig pirítjuk. A pirítási idő felénél
megfordítjuk.
Bármilyen
burgonyakörettel, rizzsel, zöldséggel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése