2015. május 15., péntek

Fokhagymás sült

Sokszor és sokféleképpen szoktam sült húst készíteni, de ez az egyik kedvencem.

Fokhagymás sült

Hozzávalók:
  • 1 kg sertés comb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • őrölt bors
  • 6-8 szem bors
  • őrölt kömény
  • 2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Az alaposan megmosott húst egy főzőedénybe tesszük, és hozzáadjuk a szemes borsot, a babérlevelet, a vöröshagymát, 2 db fokhagymagerezdet, 1 tk sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 40 percig fedő alatt főzzük.

Ezután kiemeljük a húst egy vágódeszkára, és egy éles kés segítségével ujjnyi vastagra szeleteljük. 

Egy tepsit kikenünk olíva olajjal. A húsokat megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménnyel és belefektetjük a tepsibe. Mellé szórjuk a maradék fokhagymát vékony szeletekre vágva, majd öntünk alá kb 1 dl-t a hús főzőlevéből.

A tepsit lefedjük alufóliával és a húst 200 fokon, 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük róla a fóliát, és kb 30 percig pirítjuk. A pirítási idő felénél megfordítjuk.

Bármilyen burgonyakörettel, rizzsel, zöldséggel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése