Ez egy elég megosztó étel. Van aki szereti, van aki semmi pénzért
nem enné meg. Én nagyon szeretem, gyakran elkészítem, mert a kislányom is
kedveli, és gyorsan megvan. Bár az igazat megvallva pörkölt nélkül kellene egy
kis rábeszélés, így anélkül meg se próbálom elé tenni. :)
Finom főzelék |
Hozzávalók:
- 20 dkg borsó
- 20 dkg karalábé
- 20 dkg sárgarépa
- 1 ek ételízesítő
- 2 dl tejföl
- 5 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek cukor
Elkészítés:
A megmosott zöldségeket apró kockára szeleteljük, egy fazékba
tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira
ellepje, majd ételízesítő hozzáadásával puhára főzzük.
Egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, és adunk hozzá 1
dl-t a zöldségek főzőlevéből. Az egészet csomómentesre keverjük és beleöntjük a
főzelékbe, majd lassú tűzön addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
A végén adhatunk hozzá ízlés szerint cukrot.
Pörkölttel vagy fasírttal tálalhatjuk, de önálló fogásként is
megállja a helyét.
Készíthetjük fehér liszttel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése