2015. május 15., péntek

Finom főzelék

Ez egy elég megosztó étel. Van aki szereti, van aki semmi pénzért nem enné meg. Én nagyon szeretem, gyakran elkészítem, mert a kislányom is kedveli, és gyorsan megvan. Bár az igazat megvallva pörkölt nélkül kellene egy kis rábeszélés, így anélkül meg se próbálom elé tenni. :)

Finom főzelék
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg karalábé
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek cukor

Elkészítés:

A megmosott zöldségeket apró kockára szeleteljük, egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, majd ételízesítő hozzáadásával puhára főzzük.
Egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, és adunk hozzá 1 dl-t a zöldségek főzőlevéből. Az egészet csomómentesre keverjük és beleöntjük a főzelékbe, majd lassú tűzön addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
A végén adhatunk hozzá ízlés szerint cukrot.
Pörkölttel vagy fasírttal tálalhatjuk, de önálló fogásként is megállja a helyét.

Készíthetjük fehér liszttel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése