Amikor az ember lánya már unja a sima rántott húst, kell
valami változatosság. Jelen esetben ez a változat lett a nyerő. Finom, szaftos,
és másnap melegítve is ugyanolyan finom, mint frissen sülve (már ha marad
belőle).
Csirkemell párizsias bundában |
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 200 g kukorica liszt (finom liszttel is készíthető, talán még finomabb is úgy)
- 4 tojás
- só
- fokhagyma por
- olaj a sütéshez (itt repce olajat használtam)
A csirkemellet szeletekre vágjuk, nekem a fél kilóból 10
szelet lett. Megsózzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
Megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, aztán megint a
lisztben és tojásban.
Rögtön a forró olajba tesszük és közepes lángon arany
barnára sütjük.
Burgonyával vagy rizzsel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése