Ez nem az igazi vadas recept, hanem egy eléggé leegyszerűsített
változat, de annál finomabb. 🙂
Csirkemell falatok vadas mártásban |
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db fokhagymagerezd
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- ételízesítő
- 2 ek liszt
- 4 db babérlevél
- őrölt bors
- olíva olaj
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva
olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.
A vöröshagymát, a sárgarépát, fehérrépát és a fokhagymát kis
kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk
a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével
pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük,
amíg be nem sűrűsödik.
A mártást a megpirított csirkemellhez keverjük.
Burgonya
vagy zsemlegombóccal, esetleg tésztával tálalhatjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése