2015. május 15., péntek

Csirkehús leves

Az egész családunk nagyon szereti a húslevest. A kislányomnak is ez volt az első kedvenc étele, és a mai napig szívesen eszi :).
Amikor még drága nagymamám köztünk volt, és még a szülővárosomban éltem, minden vasárnap nála voltunk egész nap és a húsleves elmaradhatatlan része volt a vasárnapi ebédnek. Így volt ez egész gyerekkoromban és felnőttként is.
El sem tudtam volna képzelni, hogy a vasárnapomat ne a családommal töltsem. Ezek a vasárnapok a mai napig szép emlékeket ébresztenek bennem.
Mindent megadnék, ha csak egyszer átélhetnék még egy ilyen napot...

Csirkehús leves

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • fél fej zellergyökér
  • 1 karalábé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 paradicsom
  • fél tv paprika
  • 15 szem bors

Elkészítés:
A megmosott csirkét feldaraboljuk, majd egy nagy fazékba tesszük és öntünk rá annyi hideg vizet, ami kb. 5 ujjnyira ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, szemes borsot, sót és elkezdjük főzni. Amikor felforr, eltávolítjuk egy kanál segítségével a leves felszínén keletkezett habot.
A répát, a fehérrépát félbe, majd hosszában négyfelé, a karalábét és a zellert nagyobb kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk a leveshez az összes feldarabolt zöldséget, a paprikát, a paradicsomot, és a csokor petrezselyem zöldet. Lassú tűzön, minimum még 2 órán át főzzük.

Cérnametélttel, daragaluskával, vagy májgaluskával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése