Az
egész családunk nagyon szereti a húslevest. A kislányomnak is ez volt az első
kedvenc étele, és a mai napig szívesen eszi :).
Amikor
még drága nagymamám köztünk volt, és még a szülővárosomban éltem, minden
vasárnap nála voltunk egész nap és a húsleves elmaradhatatlan része volt a
vasárnapi ebédnek. Így volt ez egész gyerekkoromban és felnőttként is.
El sem
tudtam volna képzelni, hogy a vasárnapomat ne a családommal töltsem. Ezek a
vasárnapok a mai napig szép emlékeket ébresztenek bennem.
Mindent
megadnék, ha csak egyszer átélhetnék még egy ilyen napot...
Csirkehús leves |
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 50 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- fél fej zellergyökér
- 1 karalábé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 paradicsom
- fél tv paprika
- 15 szem bors
- só
A
megmosott csirkét feldaraboljuk, majd egy nagy fazékba tesszük és öntünk rá
annyi hideg vizet, ami kb. 5 ujjnyira ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított
vöröshagymát, fokhagymát, szemes borsot, sót és elkezdjük főzni. Amikor
felforr, eltávolítjuk egy kanál segítségével a leves felszínén keletkezett
habot.
A répát,
a fehérrépát félbe, majd hosszában négyfelé, a karalábét és a zellert nagyobb
kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk
a leveshez az összes feldarabolt zöldséget, a paprikát, a paradicsomot, és a
csokor petrezselyem zöldet. Lassú tűzön, minimum még 2 órán át főzzük.
Cérnametélttel,
daragaluskával, vagy májgaluskával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése