A múltkor megint zöldségrohamot kaptam, így jól
bevásároltam. Ebből a rohamból maradt hátra egy szép brokkoli, ami már egy pár
napja a hűtőben ücsörgött. Hirtelen ötlettől vezérelve egy rakottas lett belőle
némi extra sajtos öntettel. Nagyon finom lett. 😊
Hozzávalók:
- 1 nagyobb brokkoli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 apró fej fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- 1 paradicsom
- 1/2 tv paprika
- 300 g csirkemell
- 3 ek. olíva olaj
- 1/2 csokor petrezselyem
- 330 g főzőtejszín
- 200 g krémsajt
- 100 g reszelt sajt
- 1,5 dl fehérbor
- 1 bögre rizs (2,5 dl-es a bögre)
- só, bors, szerecsendió, őrölt kömény, ételízesítő
A brokkolit egészben beletesszük egy fazékba, majd 2 ujjnyi
vizet engedünk alá és hozzáadunk egy csapott evőkanál sót. Puhára főzzük
(figyeljünk azért, hogy ne essen szét), kivesszük a vízből, majd félretesszük.
A rizst a szokásos módon, dupla adag vízzel, ételízesítővel
megfőzzük.
A vöröshagymát és az újhagymát apróra vágjuk, a fokhagymát
lereszeljük és az olíva olajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel.
Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott paradicsomot és a paprikát.
Kicsit összefőzzük, aztán beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet és a
felaprózott petrezselymet is.
Felöntjük 1 dl fehérborral, adunk hozzá egy kevés
szerecsendiót és készre főzzük. Amikor elkészült, belekeverjük a főtt rizst.
Egy gyorsfőző edényben összeforraljuk a főzőtejszínt a krémsajttal és a fehérborral. Borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadunk 0,5 dl fehérbort. A végén beletesszük a reszelt sajtot és kevergetjük amíg bele nem olvad a mártásba.
Egy jénai tálba simítjuk a rizses húst, rátesszük a rózsáira szedett brokkolit, majd leöntjük a sajtmártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése