Az úgy történt, hogy pár nappal ezelőtt túrós csusza volt az ebéd.
Nálunk ez úgy készül, hogy a
széles metélt alaposan meg van szórva finom pirított bacon szalonnával és így
kerül rá a túró és a tejföl. (Drága pici férjem ezt még megküldi cukorral is...
hagyjuk 😆)
Na,ebből maradt egy jó nagy adag baconos tészta, amiből gondoltam varázsolok egy kis csemegét. Nem bántam meg 🙂.
Persze ez nem az eredeti carbonara recept, de kit érdekel, ha ilyen finom 😁
Carbonara |
Hozzávalók:
- 1 ek. vaj
- 50 g füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 200 g krémsajt
- 350 ml főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 csipet oregánó
- só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:
A vajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.
Ha kisült a
zsírja rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és alaposan
megpirítjuk.
Amikor már elég puha, rátesszük az oregánót, az őrölt köményt és
felöntjük a fehérborral.
Magas lángon forraljuk, hogy a bor elveszítse az
alkohol tartalmát.
Ezután belekeverjük a krémsajtot, és a főzőtejszínt.
Amikor
elkészült a szósz, beleforgatjuk a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése