Nagyon szeretjük a rizs minden formáját. Sokszor szerepel az
étlapunkon, kedvelt köret. Legtöbbször jázmin rizst készítek, mert gyorsan
megvan és nem ragad össze. És az íze mennyei... 🙂
Párolt rizs |
- 2 ek. olíva olaj
- 1 bögre (2,5dl) jázmin rizs
- 1 ek ételízesítő
- 5 dl víz
Elkészítés:
Az olíva olajon kicsit átpirítjuk a rizst.
Felöntjük dupla adag vízzel és hozzáadjuk az ételízesítőt.
Pár percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet, és ott hagyjuk minimum 30 percig.
Én
forralás közben párszor meg szoktam keverni, bár sokszor hallottam már hogy nem
szabad. Nem nagyon értem, hogy miért mondják ezt, mert nekem kevergetve soha
nem ragad le és nem tapad össze. Amikor még nem kevergettem, mindig egy fél
napig súroltam a lábast a leégett rizs miatt.
Úgy is nagyon finom, ha az elején egy fej apróra vágott
vöröshagymát megpirítunk az olajon és úgy adjuk hozzá a rizst. Nagyon jó ízt ad
neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése