Nekem bármilyen étel jöhet aminek benne van a nevében, hogy
bolognai. Előszeretettel készítem minden
verzióját. Legyen az tészta, rizs, hús, máj, tarhonya...
Ez a mennyiségű bolognai szósz bőven elég kétszeri
felhasználásra is, nekem a fele a fagyasztóban landolt, és így is tökéletesen
jóllaktunk belőle négyen (na jó, három és félen 😊)
Bolognai rizs |
Hozzávalók:
- 125g bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250g darált hús
- 400g darabolt konzerv paradicsom
- 250g csiperke gomba
- 3 ek. olíva olaj
- 2 ek. barna cukor
- 50g sűrített paradicsom
- 100 g zeller
- 200 g sárgarépa
- 0,5 dl fehérbor
- friss bazsalikom, só, bors, oregánó
- parmezán
- 350 g főtt rizs
Elkészítés:
A bacon szalonnát megpirítjuk az olíva olajon.
Amikor nagyjából kisült a zsírja, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát,
és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis oregánóval.
Picit lepirítjuk a hagymát
is, majd beletesszük a reszelt sárgarépát és zellert.
Ráöntjük a darabolt
paradicsomot, alaposan összekeverjük, majd beletesszük a darált húst és a
szeletelt gombát is.
Apróra vágunk egy nagy marék friss bazsalikomot és azt is
beleszórjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a cukrot is.
Beleöntjük a
fehérbort ( Lehet több is, mint 0,5dl. Nekem azért lett ennyi, mert nem volt
több itthon 😊) Közepes lángon főzzük amíg minden meg nem puhul és összeérnek
az ízek.
Ízlés szerint reszelhetünk a szószba parmezánt is, én nagyon szeretem.
Aki nem kedveli az ízét, az nyugodtan kihagyhatja.
Amikor elkészült a szósz,
belekeverjük a főtt rizst.
Reszelt sajttal a tetején
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése