Nagy
kedvenc nálunk a cukkini, gyakran készítem. Ezt a levest most
próbáltam először, és nagyon-nagyon ízlett. Finom krémes, csak
úgy etette magát. Egy baja volt, túl hamar elfogyott. 🙂
Cukkini krémleves |
Hozzávalók:
- 2 ek kókuszzsír
- 2 közepes cukkini
- ízlés szerint só
- 2 csipet bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 200 ml főzőtejszín
- 1 ek friss kapor
Elkészítés:
A
kockára vágott cukkinit elkezdjük pirítani a kókuszzsíron.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.
Amikor
kissé megpirult a cukkini, felöntjük annyi vízzel, hogy egy
ujjnyira ellepje, majd puhára főzzük.
A
kész cukkinit egy botmixer segítségével pépesítjük, majd
hozzáadjuk a főzőtejszínt és az apróra vágott kaprot.
Addig
forraljuk amíg kissé besűrűsödik a tejszín, majd tálaljuk. Én
most levesgyöngyöt adtam hozzá, de reszelt sajttal, vagy pirított
hagymával is nagyon finom. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése