2016. június 5., vasárnap

Túrós palacsinta

Tudom, nem egy eget rengető recept, de mi nagyon szeretjük. 

A férjem egyik kedvence, így amikor igazi túróhoz jutok, biztos, hogy egy részéből palacsinta lesz.

 Ezt a fajta palacsinta tésztát édes és sós palacsintához is szoktam használni. Szeretem, mert nem ragad le, és nem kell alá plusz olaj. Bár én csalni szoktam, és teflonos serpenyőben sütöm. 🙂


Túrós palacsinta

Hozzávalók: (kb. 16 darab palacsintához)

A tésztához:
  • 300 g liszt
  • 3 db tojás
  • 600 ml tej
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet só
A töltelékhez:
  • 850 g túró
  • 1,5 citrom héja
  • 9 ek cukor
  • 6 ek tejföl
  • 50 g mazsola
Elkészítés:

A palacsintához való alapanyagokat egy robotgép segítségével összekeverjük, majd állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.

A túrót egy villával összetörjük, majd belereszeljük a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejfölt és a cukrot, majd alaposan összekeverjük. A mazsola szemeket egy kis tálkába tesszük, majd forrásban lévő vizet öntünk rá, és egy pár percig állni hagyjuk. Én ezt azért szoktam csinálni, hogy puha legyen a mazsola.

A mazsolát is a túróhoz adjuk, majd összekeverjük.

Egy kisebb serpenyőt alaposan felforrósítunk, majd megsütjük benne a palacsintákat. Nem szükséges olajat tenni a serpenyőbe, mert a tésztában is van. Figyeljünk oda rá, mert hamar megsül, nehogy odakapjon az alja.

A kész palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése