2016. június 4., szombat

Cukkini krémleves

Nagy kedvenc nálunk a cukkini, gyakran készítem. Ezt a levest most próbáltam először, és nagyon-nagyon ízlett. Finom krémes, csak úgy etette magát. Egy baja volt, túl hamar elfogyott. 🙂

Cukkini krémleves

Hozzávalók:
  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 közepes cukkini
  • ízlés szerint só
  • 2 csipet bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 ek friss kapor

Elkészítés:

A kockára vágott cukkinit elkezdjük pirítani a kókuszzsíron. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.


Amikor kissé megpirult a cukkini, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd puhára főzzük.
A kész cukkinit egy botmixer segítségével pépesítjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az apróra vágott kaprot.



Addig forraljuk amíg kissé besűrűsödik a tejszín, majd tálaljuk. Én most levesgyöngyöt adtam hozzá, de reszelt sajttal, vagy pirított hagymával is nagyon finom. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése