2015. augusztus 15., szombat

Sonkás-sajtos farfalle

A mai ebédünk egy gyors, de annál finomabb fogás. Nem volt sok kedvem a konyhában bíbelődni, mert úgy néz ki a dolog, hogy ma is megkapok bónusznak egy kiadós fejfájást. Tegnap délután is volt hozzá szerencsém 😞. Biztos a melegtől van, pedig mára már jóval enyhébb idő van nálunk. Viszont ősi ellenségem, a pára, olyan szinten van jelen ma is, hogy a világból ki tudnék szaladni. Na, de mindegy, nincs panasznap, jöjjön a mai villámgyors recept! 😊 Jó étvágyat hozzá! 😊

Sonkás-sajtos farfalle
Hozzávalók:
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g füstölt sonka
  • 200 g csiperkegomba
  • 200 g krémsajt
  • 250 ml főzőtejszín
  • bors, majoránna
  • 2 tk petrezselyem zöld
  • 2 tk zeller zöld
  • 1 tk mustár
  • 1,5 dl tej
  • 250 g farfalle tészta
Elkészítés:

Megfőzzük a tésztát.
Az olíva olajon megpirítjuk a kis kockára vágott sonkát, a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Sózni nem kell, mert a sonka elég sós. 


Rátesszük a szeletekre vágott gombát (konzerv is lehet), a mustárt, és kissé összepirítjuk.


Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem és zeller zöldet, a krémsajtot, a főzőtejszínt és a tejet, majd alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik.




Ha elkészült, belekeverjük a tésztát és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése