2015. július 14., kedd

Csípős zöldséges bulgur

Újult erővel, kipihenve, végre itt vagyok! 😊 Nagyon jó volt a nyaralás, több, mint 2 hét élmény áradat, de már jó itthon. 😊
Rengeteg ötlettel tértem haza, mert gasztronómia szempontjából (is!!!)Olaszország varázslatos.
Igyekeztünk minél több finomságot megkóstolni,de egy élet kevés lenne, hogy teljes betekintést nyerjünk a választékba.
Már nagyon hiányzott a kis konyhám, és a főzőcske, de be kell vallanom őszintén, hogy nagyon élveztem az "úri asszony" létet. Sokszor ettünk étteremben, ahol ugye nem nekem kellett szeletelni, kavargatni és főleg mosogatni 😊 Ez utóbbit nagyon nem bántam! 😊 De most már vissza a régi kerék vágásba! Jöhet a szeletelés, kavargatás és a mosogatás! 😊
Kezdésnek itt is van egy finom egytálétel. Igaz, nem kifejezetten olasz, de jó szívvel ajánlom bárkinek, aki szereti a zöldséges ételeket.
A kis család vadast kapott tésztával, így én csak egyedül ettem ezt a finomságot. Ki is használtam a nem mindennapi lehetőséget, és olyan piszok csípősre csináltam, hogy néha a könny is összefutott a szememben, de nagyon jól esett. 😊
 
Csípős zöldséges bulgur
Hozzávalók:

(nekem ez a mennyiség 2 adagra volt elegendő)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisujjnyi gyömbér
  • 1 ek paradicsom püré
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 tv paprika
  • 2 nagy marék rukkola
  • 2 ek. csemege kukorica
  • 2 tojás
  • 2 marék bulgur
  • bors
  • 2 csipet chili pehely
  • 2 csipet  kurkuma
  • 2 csipet őrölt koriander
Elkészítés:

A kókuszolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. A zöldségeket felkockázzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük az összes fűszert, belereszeljük a gyömbért, és a paradicsom pürét. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és mindent puhára főzünk.



Amikor elkészültünk, beletesszük a bulgurt, felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és addig főzzük, amíg magába nem szívja az összes nedvességet, és meg nem puhul.


A végén egy fészket csinálunk az étel közepén, és beleöntjük a felvert tojásokat. 


Folyamatos kevergetés mellett készre sütjük, majd összekeverjük a zöldséges bulgurral.
Forrón tálaljuk, akár meg is locsolhatjuk egy kevés natúr joghurttal, hogy tompítsuk a csípős-fűszeres ízt.

Természetesen a fűszereket úgy adagoljuk, ahogy az ízlésünknek megfelel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése