2015. május 12., kedd

Mediterrán sült zöldség

Ez egy könnyű nyári ebéd, vagy vacsora ötlet. Akár húsok mellé, tésztához vagy rizshez tálalhatjuk, de önálló fogásként is megállja a helyét. Én sült csirkecombhoz ettem, bár szívem szerint rákanalaztam  volna egy nagy tányér spagettire. 😊 Na de ne álmodozzunk... 😊, jöjjön a recept!

Mediterrán sült zöldség
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 paradicsom
  • 1 marék szárított paradicsom
  • 2 marék ruccola
  • chili pehely
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 ek. paradicsom püré
  • 1 ek. parmezán
  • 2 ek. olíva olaj
Elkészítés:

Olíva olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és egy csipet chili pehellyel (aki szereti a csípőset, tehet bele többet is).
Rádobjuk a felkockázott paradicsomot a cukkinit és a szárított paradicsomot, kicsit összefőzzük, majd beletesszük a paradicsom pürét.
 Amikor minden nagyjából megpuhult, beletesszük a ruccolát és a friss bazsalikomot. Még egy percig forraljuk, aztán reszelt sajttal a tetején, még forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése