A hal... Van, aki szereti, van, aki nem. Igazából én
szeretem, bár őszintén szólva ritkán eszünk halat. Sokszor hosszú hetekig
eszembe se jut, aztán egyszer csak megkívánom. Tisztában vagyok vele, hogy
nagyon egészséges, meg Omega 3 zsírsav, meg fogyókúrázóknak is nagyon… meg
blablabla, de mégis utolsóként gondolok rá, ha már végképp nincs ötletem, hogy
mit főzzek. Mivel igazi magyar gyerekként nőttem fel, így a mai napig hamarabb
kerül az asztalra egy marhapörkölt, egy rántott hús, vagy egy istenes
babgulyás…🙂 Ez a recept viszont nagyon bevált, tényleg ízletes, megéri kipróbálni.
Hal curry |
Hozzávalók:
- 4 ek olíva olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g tőkehal filé
- 400 ml kókusztej
- 1 tk. curry por
- kurkuma, őrölt gyömbér, só, bors, őrölt kömény (ízlés szerint)
Az olíva olajat felforrósítjuk egy serpenyőben majd rádobjuk
az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
Beletesszük a
fűszereket, alaposan összekeverjük és kb. 10 percig közepes lángon folyamatosan
kevergetve pirítjuk.
Belekeverjük
a fűszeres hagymába, és pár percig nagy lángon, kevergetve pirítjuk.
Ráöntjük a kókusztejet és még pár percig főzzük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése