Ez egy könnyű nyári ebéd, vagy vacsora ötlet. Akár húsok
mellé, tésztához vagy rizshez tálalhatjuk, de önálló fogásként is megállja a
helyét. Én sült csirkecombhoz ettem, bár szívem szerint rákanalaztam volna egy nagy tányér spagettire. 😊 Na de ne
álmodozzunk... 😊, jöjjön a recept!
Mediterrán sült zöldség |
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1 paradicsom
- 1 marék szárított paradicsom
- 2 marék ruccola
- chili pehely
- só, bors, őrölt kömény
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 ek. paradicsom püré
- 1 ek. parmezán
- 2 ek. olíva olaj
Olíva olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát és a
reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és egy csipet
chili pehellyel (aki szereti a csípőset, tehet bele többet is).
Rádobjuk a felkockázott paradicsomot a cukkinit és a
szárított paradicsomot, kicsit összefőzzük, majd beletesszük a paradicsom
pürét.
Amikor minden
nagyjából megpuhult, beletesszük a ruccolát és a friss bazsalikomot. Még egy
percig forraljuk, aztán reszelt sajttal a tetején, még forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése