2023. január 29., vasárnap

Rántott sajt

Aki szereti a sajtokat, az biztosan egyet ért velem abban, hogy rántva az egyik legfinomabb csemege a világon. 

Az elkészítése igényel ugyan némi odafigyelést, de a végeredmény mindenért kárpótol. 🙂


Rántott sajt

Hozzávalók:

     • 350 Gouda sajt (vagy amilyet szeretünk, csak ne legyen túl puha)

     • 4-5 ek liszt

     • 3-4 db tojás 

     • 10-12 ek zsemlemorzsa 

     • 1 csipet só 

     • 500 ml napraforgó olaj 

Elkészítés:

A sajtot kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (kb. 1 cm)

A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát egy-egy tányérba tesszük. A tojást egy csipet sóval ízesítjük. 

A sajt szeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és zsemlemorzsába. Kicsit nyomkodjuk is rá!
Figyeljünk oda, hogy mindenhol fedje be a panír a sajtot! 

A sajtokat 30 percre tegyük be a hűtőbe. 

Ezután forró olajban hirtelen átsütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Nem szabad sokáig sütni, oldalanként maximum 30-40 másodperc elég. Így kisebb az esélye, hogy kifolyjon a sajt a panírból.

Tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most gombás rizst készítettem hozzá a férjem kérésére. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése