Aki szereti a sajtokat, az biztosan egyet ért velem abban, hogy rántva az egyik legfinomabb csemege a világon.
Az elkészítése igényel ugyan némi odafigyelést, de a végeredmény mindenért kárpótol. 🙂
Hozzávalók:
• 350 Gouda sajt (vagy amilyet szeretünk, csak ne legyen túl puha)
• 4-5 ek liszt
• 3-4 db tojás
• 10-12 ek zsemlemorzsa
• 1 csipet só
• 500 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A sajtot kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (kb. 1 cm)
A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát egy-egy tányérba tesszük. A tojást egy csipet sóval ízesítjük.
A sajt szeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és zsemlemorzsába. Kicsit nyomkodjuk is rá!
Figyeljünk oda, hogy mindenhol fedje be a panír a sajtot!
A sajtokat 30 percre tegyük be a hűtőbe.
Ezután forró olajban hirtelen átsütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Nem szabad sokáig sütni, oldalanként maximum 30-40 másodperc elég. Így kisebb az esélye, hogy kifolyjon a sajt a panírból.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most gombás rizst készítettem hozzá a férjem kérésére. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése