A gulyás az egyik kedvenc levesem, bármikor szívesen eszem. Ha pedig egy kicsit csípős, akkor egyenesen a mennyben érzem magam. 🙂 Főleg ebben a zord, hideg időben.
Egy szelet friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb.
Hozzávalók:
• 3 ek sertészsír
• 4 közepes vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 500 g sertéscomb
• 1 db kisebb paradicsom
• 1 db kisebb tv paprika
• 1 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré
• 2 ek őrölt pirospaprika
• 2 tk őrölt kömény
• 1 ek házi ételízesítő
• ízlés szerint só
• 1 csapott mk őrölt feketebors
• 1-2 db babérlevél
• 3 db közepes sárgarépa
• 2 db közepes fehérrépa
• 3-4 db kisebb szem burgonya
• 2 ek apróra vágott zellerzöld
• kb. 2000 ml víz
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron.
Amikor a hagyma nagyjából megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel.
Ezután lehúzzuk az edényt a tűzről és a húst megszórjuk pirospaprikával és őrölt köménnyel, majd felöntjük kb. 300 ml vízzel.
Bele tesszük a paradicsomot és tv paprikát, valamint a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a hús nagyjából megpuhul.
Ezután beletesszük a feldarabolt zöldségeket, a babérlevelet, a zellerzöldet és felöntjük a maradék vízzel.
Addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.
A főzés végén tehetünk bele egy kis csipetkét is. Én ezt 1 kisebb tojásból, pici sóból és annyi lisztből készítem, hogy egy nem ragacsos, csipkedhető tésztát kapjak. Ezután a levesbe szórom és pár perc alatt készre főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése