Ezt a receptet azoknak a házi asszonyoknak ( és férfiaknak 🙂) ajánlom sok szeretettel, akik egy tartalmas, finom levest szeretnének főzni, de időhiányban szenvednek.
Mivel ennél a receptnél az elkészítési idő igencsak le van csökkentve, így olyan alapanyagokat használtam, amik nem igényelnek hosszas főzést. Ebből adódóan senki ne várjon egy autentikus Palóclevest marhából vagy sertésből. 🙂
Ezúttal a csirkemell lesz a barátunk, akit -a rossz híre ellenére- igenis változatosan és ízlésesen el lehet készíteni. Így nyugodtan mondhatom, hogy egy nagyon finom leves lesz a munkánk gyümölcse.
Ez alkalommal is a gyorsfőző edényben készíttetett el az ételt, de kuktában, vagy egy sima fazékban is gyorsan elkészíthető.
(Igaz, a fazékban való főzés esetén rászámolhatunk 10-15 percet. Viszont még így is nevezhetjük villámgyorsnak a receptet. 🙂)
|
Palócleves villámgyorsan |
Hozzávalók:
• 1 ek olíva olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 nagy sárgarépa
• 3 db közepes burgonya
• 2 ek házi ételízesítő
• 1 mk őrölt feketebors
• 1 ek őrölt pirospaprika
• 300 g csirkemell filé
• 1,5 l víz
• 360 g vajbab (Nálam most üveges, lecsöpögtetve.)
• 125 ml főzőtejszín
• 1 csapott ek étkezési keményítő
• 2 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
• ízlés szerint citromlé ( én kb. 1 teáskanálnyit tettem bele)
Elkészítés:
Pirítás fokozaton elkezdjük dinsztelni az olajon a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a félkarikára vágott sárgarépát, ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt (vagy sót) és borsot.
A csirkemellet kockára vágjuk és a hagymákhoz adjuk.
Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel.
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, majd a leveshez adjuk.
Nyomás alatti főzési funkción 10 percet főzzük.
Ezután hozzáadjuk a babot. Ezzel kicsit összeforraljuk újra a pirítás fokozaton.
A keményítőt elkeverjük 5-6 evőkanálnyi hideg vízzel és a leveshez adjuk.
Beletesszük a tejszínt is, összerottyantjuk.
A végén bele szórjuk a petrezselyemzöldet, facsarunk bele egy kis citromlevet és már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése