2022. október 22., szombat

Hawai rántott szelet

A minap rántott húst sütöttem, és valami csoda folytán 3 szép nagy szelet megmaradt.

Mivel ételt nem dobunk ki, így elgondolkodtam, hogy miképp tudnám másnap felfrissiteni ezt a 3 darab husit.

Aztán eszembe jutott, hogy még a konyha felújítás alatt, amikor képtelenség volt főzni, ebédet rendeltünk. Ekkor evett a párom egy Hawai Schnitzel-t, vagyis hawai rántott húst, ami mindenkinek nagyon ízlett. 

Itt Németországban szinte minden étteremben lehet kapni olyan rántott, vagy ritkán natúr húst, ami valamilyen feltéttel és sajttal be van sütve. A neve: Überbackene Schnitzel

Gombával, sonkával, sült paprikával, lecsóval, különféle zöldségekkel és még ki tudja hány ízesítéssel kapható. Az a közös bennük, hogy mindegyik tetejére sajt kerül és ezt sütőben rápirítják a húsra. 

Szóval gondoltam egyet, és a családdal való egyeztetés után erre a Hawai Schnitzel-re esett a választásom. 

Aki teheti próbálja ki, mert eszméletlenül finom! 


Hawai rántott szelet



Hozzávalók:

A rántott húshoz:

     • 3 szelet sertés karaj (vagy bármilyen más hús, amit rántva szeretünk)

     • ízlés szerint só, bors 

     • 2 tojás 

     • 3 ek liszt

     • 4-5 ek zsemlemorzsa 

     • olaj a sütéshez 

A mártáshoz:

     • 1 tk olaj 

     • 200 g gépsonka 

     • 200 g darabolt, saját levében eltett ananász (vagy cukrozott, ki hogy szereti)

     • 250 g főzőtejszín (7 %-os)

     • 2 ek natúr krémsajt (pl. Philadelphia)

     • csipet só, bors

     • 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld 

A tetejére:

     • 75 g reszelt sajt

Elkészítés:

A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa), majd olajban aranybarnára sütjük. 

Amikor elkészült, a rántott húsokat egymás mellé fektetjük egy hőálló tálban.

A mártáshoz egy leheletnyi olajon kissé megpirítjuk a kis kockákra vágott sonkát. 

Hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, majd lassú tűzön addig forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. Pici sót és borsot adunk hozzá. 

Ezután beletesszük az ananász darabokat, és ezzel is rottyantunk rajta egyet. 

A végén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. 

A kész mártást a húsok tetejére halmozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 



Előmelegített 200°C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép színt kapott. 


Párolt rizzsel vagy sült krumplival tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése