Nálunk ma van az őszi szünet utáni első tanítási nap. Ilyenkor mindig olyasmit készítek, amit a kislányom nem szeret, hiszen olyasmit a szünet alatt nem főzök. Ma pedig már az iskolában ebédel, úgyhogy készülhet a "mumus " ebéd. 😄
Ma a spenótra esett a választásom, amit a lányommal nem etetek meg, viszont a férjemmel imádjuk.
A szokásos spenót-főtt krumpli-tükörtojás kombóhoz ma nem volt kedvem, így egy csőben sült változatát készítettem el.
Hozzávalók (2 személyre):
• 5 db nagyobb burgonya
• 1 tk olíva olaj
• 150 g fagyasztott spenót
• 150 ml főzőtejszín
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors ízlés szerint
• 2 marék reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát cikkekre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Nem kell túl puhára, ha bele megy a kés hegye, akkor már jó.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd megfuttatjuk rajta a spenótot. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a főzőtejszínt, majd alacsony lángon rotyogtatva pár perc alatt összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A főtt burgonyát egy hőálló tálba tesszük. Ráöntjük a spenótot, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 220°C- os sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése