2022. január 8., szombat

Tejszínes-paradicsomos pulykamell

Egy kis paradicsomos finomságra vágyott a család, de nem a szokásos fogásokra.

Volt pulykamell a hűtőben, meg egy kis tejszín, így gondoltam össze kombinálom őket a jól bevált paradicsomos alapommal.

Ez lett belőle. 🙂

Tejszínes-paradicsomos pulykamell 

Hozzávalók:

     • 650 g pulykamell filé 

     • só, bors a hús befűszerezéséhez

A mártáshoz:

     • 3 ek olíva olaj

     • 2 közepes fej vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1 ek házi ételízesítő 

     • 1 ek morzsolt oregánó 

     • 100 ml fehérbor 

     • 3 ek zöldséges paradicsompüré 

     • 500 g passzírozott paradicsom 

     • 330 ml tejszín 

     • 1-2 ek zellerzöld 

     • 1 ek kristálycukor (ízlés szerint)


Elkészítés:

A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. 

Egy nagy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 

Megszórjuk ételízesítővel és oregánóval, majd üvegesre pirítjuk. 

A hagymákhoz öntjük a fehérbort, majd egy percig forraljuk. 

A paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot szintén a hagymákhoz adjuk, alposan összekeverjük és alacsony lángon 1-2 percig főzzük. 

Ezután hozzáöntjük a tejszínt és azt is belekeverjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet és egy kis cukrot. 

A hússzeleteket a mártásba tesszük és közepes lángon addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. 

Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, én most rizst készítettem hozzá. Jól passzol még hozzá a tészta, vagy akár a burgonya gombóc is. 

Tálaláskor reszelhetünk rá egy kis parmezánt, nagyon jó ízt ad neki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése