Egy kis paradicsomos finomságra vágyott a család, de nem a szokásos fogásokra.
Volt pulykamell a hűtőben, meg egy kis tejszín, így gondoltam össze kombinálom őket a jól bevált paradicsomos alapommal.
Ez lett belőle. 🙂
Tejszínes-paradicsomos pulykamell
Hozzávalók:
• 650 g pulykamell filé
• só, bors a hús befűszerezéséhez
A mártáshoz:
• 3 ek olíva olaj
• 2 közepes fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek házi ételízesítő
• 1 ek morzsolt oregánó
• 100 ml fehérbor
• 3 ek zöldséges paradicsompüré
• 500 g passzírozott paradicsom
• 330 ml tejszín
• 1-2 ek zellerzöld
• 1 ek kristálycukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Egy nagy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
Megszórjuk ételízesítővel és oregánóval, majd üvegesre pirítjuk.
A hagymákhoz öntjük a fehérbort, majd egy percig forraljuk.
A paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot szintén a hagymákhoz adjuk, alposan összekeverjük és alacsony lángon 1-2 percig főzzük.
Ezután hozzáöntjük a tejszínt és azt is belekeverjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet és egy kis cukrot.
A hússzeleteket a mártásba tesszük és közepes lángon addig főzzük amíg a hús meg nem puhul.
Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, én most rizst készítettem hozzá. Jól passzol még hozzá a tészta, vagy akár a burgonya gombóc is.
Tálaláskor reszelhetünk rá egy kis parmezánt, nagyon jó ízt ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése