2022. január 18., kedd

Halfilé színes paprika mártásban

Ez a recept a diétám alkalmából készült. Valami halasra vágytam, de sütni nem volt kedvem. 

Így erre a finom paprikás mártásra esett a választásom, ami meglepően jól passzol a halhoz.

Biztos, hogy máskor is elkészítem ezt a receptet, mert nem csak finom és egészséges, hanem 15 perc alatt elkészül. 🙂

Ez a recept most csak egy adagra szól, úgyhogy mindenki kedve szerint szorozza fel a hozzávalók mennyiségét. 

Halfilé színes paprika mártásban 

Hozzávalók:

     • 1 ek kókuszolaj 

     • 1 kisebb fej vöröshagyma 

     • 1/4 sárga kaliforniai paprika 

     • 1/4 piros kaliforniai paprika 

     • 1/4 zöld kaliforniai paprika 

     • 2 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré 

     • 1 tk házi ételízesítő 

     • 1 csipet őrölt feketebors 

     • 1-2 ek víz 

     • 100 g tőkehal filé (nálam fagyasztott)

Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük a kókuszolajat és elkezdjük benne sütni a kockára vágott vöröshagymát. 
Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikákat és pár percig együtt sütjük őket.
Ételízesítővel és borssal ízesítjük. 

Beletesszük a paradicsompürét és egy pici vizet. 
Amikor felforrt, bele helyezzük a halat. Én fagyott állapotában tettem a mártásba, így még engedett nedvességet. Ha friss hallal dolgozunk, akkor kicsivel több vizet kell a mártásunkhoz adni.

Addig rotyogtatjuk az ételt, amíg a hal megpuhul, és a mártás besűrűsödik. Ez nem több 10 percnél. Ha sokalljuk alatta a nedvességet, a lángot magasabbra véve el tudjuk forralni. Fontos, hogy főzés közben ne kevergessük, inkább rázogassuk az edényt.  Így nem fog összetörni a hal.

Tetszőleges körettel, ízlés szerint pár szem olíva bogyóval tálalhatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése