Ez a zöldséges csirke egy igazi szombati ebéd számomra. Általában ilyenkor takarítás van, így valami gyors és egyszerű ebédben szoktam gondolkodni.
Ez az étel 15 perc alatt összedobható, a többit a sütő elvégzi helyettünk. 🙂
Hozzávalók:
A zöldség ágyhoz:
• 1 kg sárgarépa
• 1 nagy piros kaliforniai paprika
• 1 nagy zöld kaliforniai paprika
• 3 fej vöröshagyma
• 1/2 fej fokhagyma
• 2 tk házi ételízesítő (vagy só, de abból kevesebb is elég)
• 1 mk őrölt bors
• 1 tk őrölt kömény
• 3 ek olíva olaj
A húshoz:
• 2 kg csirkecomb (nálam ez 7 db volt)
• só, őrölt bors
• csirke fűszerkeverék (nekem enyhén sózott van, ezért kell hozzá a só)
• 2-3 ek olíva olaj
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát szeletekre vágjuk.
Az egészet egy nagy tálba tesszük, befűszerezzük, meglocsoljuk olíva olajjal és alaposan összekeverjük.
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk csirke fűszerkeverékkel.
A tetejüket lekenjük olíva olajjal.
A sütéshez előkészítünk egy nagy tepsit, amire egy nagyobb méretű sütőzacskót fektetünk. A zacskó aljába elterítjük a zöldségeket, majd ráhelyezzük a csirkecombokat.
Lezárjuk a sütőzacskó száját és egy ollóval 4-5 helyen kis bevágást teszünk. Így sütés közben nem fog kidurranni a zacskó. (Jártam már így. 😆)
Előmelegített 200°C-os sütőben 1 óra alatt készre sütjük.
Ha szeretnénk igazán ropogós bőrt a csirkecomboknak, vágjuk szét a sütőzacskó tetejét és toljuk vissza tepsit a sütőbe még 5-10 percre.
Ha valaki idegenkedik a sütőzacskó használatától, az sem gond. Használhatunk helyette egy fedeles sütőtálat, vagy jénait, de egy sima magasabb falú tepsi is teljesen megfelelő alufóliával letakarva. Abban az esetben, ha nem sütőzacskót használunk, akkor mindenképp szükséges az 5-10 perces lefedés nélküli pirítás.
Én most párolt rizst készítettem hozzá a családnak, magamnak pedig bulgurt. Viszont kínálhatunk hozzá burgonya pürét is, vagy akár főtt burgonyát.
Ha esetleg valaki nagyon diétázik, akkor köret sem szükséges hozzá, mert a csirkével sült zöldség is bőven elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése