Ma egy számomra tökéletes vasárnapi ebédet készítettem, amit egyébként bármikor meg tudnék enni, nem csak vasárnap. 😁
Nem csak azért szeretem, mert nagyon finom, hanem azért is, mert szinte bármivel meg tölthetjük. A fantáziánkra van bízva, hogy milyen finomságot használunk a készítéséhez.
Én szoktam készíteni gombával, sült paprikás sajtkrémmel, baconnal, aszalt paradicsommal, füstölt sonkával, kolbásszal stb. Egy a közös mindegyikben, hogy sajt mindig kerül bele, bármilyen tölteléket is választok.
Hozzávalók:
• 8 szelet hosszú karaj
• 8 ek liszt
• 4 tojás
• 8-10 ek zsemlemorzsa
• 8 szelet gépsonka
• 8 szelet sajt
• só, bors, fokhagymapor
• kb. 500 ml olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hús szeleteket klopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
A sonka és sajt szeleteket a hús egyik felére tesszük, majd rá hajtjuk a hús másik felét. Ha szükséges, rögzíthetjük fogpiszkálóval, vagy hústűvel.
A szokásos módon bepanírozzuk a húsokat. Liszt - tojás - zsemlemorzsa.
Bő olajban kisütjük.
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy nagyon forró olajba teszem a húsokat és addig sütöm így, amíg színt nem kapnak. Ez kb. 1 perc. Ezután lejjebb veszem a lángot és készre sütöm. Így kisebb eséllyel folyik ki a sajt, mert az elején a forró olajban hirtelen kérget kap. A sütés során én többször meg szoktam fordítani a húsokat.
Amikor elkészültek, papírtörlőre tesszük őket.
Most kukoricás rizzsel és uborka salátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése