Ma egy kelt tésztás finomságra vágyott a család. Így gondoltam, előkapom a kedvenc pizza tészta receptem és megbolondítom a hűtőben talált maradék sonkával.
Készítettem hozzá olvasztott Camembert is, hogy felbobjam a bulit. 🙂
A tésztához:
• 105 g liszt 》
》 Nem muszáj több féle lisztet használni, sőt a sikér is
• 105 g teljes kiőrlésű liszt 》 elhagyható. 250 g sima liszttel is dolgozhatunk.
》
• 40 g búzasikér 》
• 1 tk porélesztő
• 1 tk só
• 1 tk fokhagymapor
• 1 ek méz
• 1 ek olíva olaj
• 135 ml langyos víz
A töltelékhez:
• 2 ek olvasztott vaj
• 1 nagy marék reszelt sajt
• 7-8 szelet feketeerdő sonka
A tetejére:
• 1 tojás
• 2 ek szezámmag
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a tészta összes hozzávalóját, majd szép fényesre kigyúrjuk.
Meleg helyen 30 percet pihentetjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal.
A tészta felét megszórjuk reszelt sajttal és rá fektetjük a sonka szeleteket.
A szabadon maradt tészta részt rá hajtjuk a sajtos-sonkás oldalra.
3-4 cm széles csíkokat vágunk, majd spirál alakban megtekerjük őket.
A spirálokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és meleg helyen 30 percet pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.
A spirálokat lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése