2021. március 24., szerda

Sonkás csavart rúd

 Ma egy kelt tésztás finomságra vágyott a család.  Így gondoltam, előkapom a kedvenc pizza tészta receptem és megbolondítom a hűtőben talált maradék sonkával. 

Készítettem hozzá olvasztott Camembert is, hogy felbobjam a bulit. 🙂

Sonkás csavart


Hozzávalók:

A tésztához:

     • 105 g liszt                            》
                                                      》     Nem muszáj több féle lisztet használni, sőt a sikér is 
     • 105 g teljes kiőrlésű liszt  》     elhagyható. 250 g sima liszttel is dolgozhatunk.
                                                      》     
     • 40 g búzasikér                    》

     • 1 tk porélesztő 

     • 1 tk só 

     • 1 tk fokhagymapor 

     • 1 ek méz 

     • 1 ek olíva olaj 

     • 135 ml langyos víz 

A töltelékhez:

     • 2 ek olvasztott vaj

     • 1 nagy marék reszelt sajt 

     • 7-8 szelet feketeerdő sonka

A tetejére:

     • 1 tojás 

     • 2 ek szezámmag 

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a tészta összes hozzávalóját, majd szép fényesre kigyúrjuk.
Meleg helyen 30 percet pihentetjük. 

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal. 


A tészta felét megszórjuk reszelt sajttal és rá fektetjük a sonka szeleteket. 


A szabadon maradt tészta részt rá hajtjuk a sajtos-sonkás oldalra.
 

3-4 cm széles csíkokat vágunk, majd spirál alakban megtekerjük őket.
 

A spirálokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és meleg helyen 30 percet pihentetjük. 


A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.

A spirálokat lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.


20 perc alatt készre sütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése