Ma reggel, amikor elmentem bevásárolni, még fogalmam sem volt arról, hogy mit fogok főzni.
Aztán ahogy bolyongtam a hűtő pultok között szembe nézett velem egy gyönyörű - a kiírás szerint - kukoricán nevelkedett csirke. A színe tényleg csoda szép sárga volt, így el is döntöttem, hogy ma bizony sült csirkét eszik a család. 😁
Általában mindenkinek megvan a jól bevált receptje, ha csirke sütésről van szó. Így van ez nálam is. 🙂 Igazából semmi extra: sózom, borsozom és legtöbbször kerül rá valamilyen grillcsirke fűszer keverék is.
Ami talán kicsit különleges az elkészítésében az az, hogy én nem bele fektetem egy tepsibe, hanem állítom.
Van egy fémből készült kör alakú talp, aminek a közepében van egy fém pohár forma. Ide önthető víz, bor, sör, de akár valamilyen alaplé is. Én most sört öntöttem bele, és erre a pohár formára húztam rá a pipit. Ez azért jó, mert így minden oldalról egyenletesen kapja a hőt, és a bőre mindenhol ropogós lesz. Nem beszélve arról, hogy a csirke belsejében párolgó sör isteni ízt ad neki.
(Az állványt a lidl-ben vagy az aldiban vettem. Sajnos pontosan már nem emlékszem. 🤷🏼♀️)
Sült csirke |
Meglocsoljuk olíva olajjal és az egészet át masszírozzuk.
Az állvány poharába öntjük a sört és rá húzzuk a csirkét.
200 °C- os sütőben 60-90 percig sütjük, vagy amíg úgy nem látjuk, hogy szép ropogós a bőre. Egy vékony késsel ellenőrízhetjük a hús puhaságát is. Ha a combja puha, akkor az egész csirke az.
Most párolt jázmin rizst és sárgarépát kínáltam hozzá, de süthetünk mellette krumplit, vagy bármilyen sült zöldséget.
És íme a csirke sütő állványom: 😁
Szia! Ilyen grillcsirkesütő állványt hol lehet venni? Köszönöm!
VálaszTörlés