Ez az étel maradék mentés céljából készült. Annyira kevéske volt mindenből, hogy ez az adag egy személyre szól. A kislányomnak bőven elég volt, ő imádja az ilyen finomságokat. 😊 Nem bírta mind megenni, de egy felnőttnek ez az adag pont elég egy étkezésre.
A héten egy egész csirkéből főztem húslevest, így bőven volt főtt hús. Ebből maradt meg egy szép felső comb és egy kis darabka mellhús. Maradt még a -szintén a héten készült- bolognai szósz mellé főzött spagettiből. Hagyma és tejszín általában van itthon, így adta magát a mai gyerek menü. 🙂
Hogy teltebb szószt kapjak, használtam egy kis olajban eltett, szárított paradicsomos-oregánós Gomolya sajtot, ami nagyon jó ízt adott az ételnek. Itt jegyzem meg, hogy a 9 éves lánykám rá sem néz a nyers Gomolyára, viszont sütve, amikor valami ételt gazdagítok vele, jóízűen tömi magába. 😀
Akinek nincs otthon olajban eltett sajtja, az sima Gomolyával, vagy Fetával is készítheti. (Bár a Feta azért sósabb, így az ízesítésnél oda kell figyelni!)
 |
Tejszínes-csirkés tészta |
Hozzávalók: (1 személyre)
• 2 ek olíva olaj (én az olajban eltett sajtom alól loptam el egy kis ízesített olajat)
• 1 kis darab vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 100 g főtt csirke hús (természetesen nyersből is készíthető)
• 125 g főzőtejszín
• 35 g olajban eltett, szárított paradicsomos-oregánós Gomolya sajt (olaj nélkül)
• 1 tk apróra vágott friss bazsalikom levél
• 200 g főtt spagetti tészta
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne sütni a hagymákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük a feldarabolt csirkehúst, majd kissé átpirítjuk.
Felöntjük tejszínnel, majd forralunk rajta egyet.
Lehúzzuk a tűzről és bele kanalazzuk a paradicsomos sajt kockákat. Kevergetjük egy pár percig, így a sajt egy része bele fog olvadni a tészta szószba.
Ezután bele forgatjuk a spagettit, majd a végén rá szórjuk az aprított bazsalikomot és össze keverjük.
Finom krémes tésztát kapunk, amit akár még megszórhatunk reszelt sajttal is. A kislányom Parmezánt kért rá, de nélküle is finom. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése