Volt egy doboz túró a hűtőben, amit eredetileg körözöttnek szántam. Ahogy teltek a napok, elszállt az ihletem, úgyhogy nem készült el a körözött. 🤷🏼♀️
A férjemnek viszont akut édesség ehetnéke támadt, de vigyázva a vonalaira, nem akart sütit enni. 😁
Így egy kis keresgélés után rátaláltam erre a receptre, amit mindenkinek jó szívvel merek ajánlani.
Könnyű, finom, egyszerű elkészíteni és még diétázók is fogyaszthatják.
Kell ennél több? 🙂
Hozzávalók:
A gombóchoz:
• 250 g tehéntúró
• 60 g teljes kiőrlésű lisztből készült vajas keksz
• 1 tojás
• 1 csipet só
• 50 g Eritrit (természetesen ízlés szerint változtatható)
• 1/2 citrom reszelt héja
Az öntethez:
• 300 g tejföl
• 2 ek citromlé
• 1 tojás
• 1 tk vanília kivonat
• 20 g Eritrit
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgáját, az Eritritet, és a citromhéjat.
Egy villával alaposan összetörjük.
A kekszet aprító gépbe tesszük, összetörjük, majd a túróhoz keverjük.
A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a túrós masszába forgatjuk.
A masszából gombócokat formázunk és egy magasabb falú hőálló tálba tesszük. Nekem ebből a mennyiségből 6 közepes gombóc lett.
Az öntethez valókat egy habverő segítségével összekeverjük, majd rá öntjük a gombócokra.
Előmelegített, hőlégkeveréses 170°C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor díszítés gyanánt megszórjuk egy kevés por állagú Eritrittel.
A receptet a Gastrohobbi oldalán találtam. (Ezer hála érte! 🙂)
A mennyiségeket a saját ízlésünk szerint változtattam.
Az eredeti receptet itt találjátok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése