Ebben az ételben minden benne van amit szeretek. A nyerő hármas: paradicsom, tészta, parmezán. 👌🙂
Az már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül és végtelenül egyszerű.
A szósz tetszés szerint variálható. Tehetünk bele húst, gombát, zöldségeket, halat. Bármit amit szeretünk. 🙂
Paradicsomos spagetti |
Hozzávalók:
• 500 g spagetti tészta
• 3 ek olíva olaj
• 2 fej vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 1 tk őrölt kömény
• 1 púpozott ek oregánó
• 1 ek mustár
• 50 ml fehérbor
• 1 kis doboz sűrített paradicsom
• 500 g passzírozott paradicsom
• 50 ml tej
• 250g főzőtejszín
• 2 ek apróra vágott zeller levél (elhagyható, de nagyon jó ízt ad. Bazsalikommal helyettesíthető)
• ízlés szerint cukor (én 2 ek folyékony édesítőt tettem bele)
Elkészítés:
Egy fazékban vizet forralunk, alaposan megsózzuk. Én tettem bele egy pici olajat is. A tésztát készre főzzük.
Amíg a tészta készül, egy magas falú edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Hozzáadjuk a mustárt és a fehérbort, majd pár percig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog.
Beletesszük a sűrített paradicsomot és a passzírozott paradicsomot, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Ha túl sűrű a szósz, tegyünk bele egy kevés tejet. Ízlés szerint édesíthetjük.
A végén bele öntjük a tejszínt és bele szórjuk a zeller levelet. Pár percig még főzzük.
Amikor a tészta is elkészült, össze keverjük a szósszal. Nálam mindig jó sok szósz kerül a tésztára. Ha valaki kevesebbel szereti, nyugodtan vegyen el a szószból.
Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal, és egy kevés zeller levéllel vagy bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése