2020. december 10., csütörtök

Paradicsomos spagetti

 Ebben az ételben minden benne van amit szeretek. A nyerő hármas: paradicsom, tészta, parmezán. 👌🙂

Az már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül és végtelenül egyszerű. 

A szósz tetszés szerint variálható. Tehetünk bele húst, gombát, zöldségeket, halat. Bármit amit szeretünk. 🙂

Paradicsomos spagetti 

Hozzávalók: 


     • 500 g spagetti tészta 

     • 3 ek olíva olaj 

     • 2 fej vöröshagyma 

     • 4 gerezd fokhagyma 

     • só, bors

     • 1 tk őrölt kömény 

     • 1 púpozott ek oregánó 

     • 1 ek mustár 

     • 50 ml fehérbor 

     • 1 kis doboz sűrített paradicsom 

     • 500 g passzírozott paradicsom 

     • 50 ml tej

     • 250g főzőtejszín 

     • 2 ek apróra vágott zeller levél (elhagyható, de nagyon jó ízt ad. Bazsalikommal helyettesíthető)

     • ízlés szerint cukor (én 2 ek folyékony édesítőt tettem bele)


Elkészítés: 

Egy fazékban vizet forralunk, alaposan megsózzuk. Én tettem bele egy pici olajat is. A tésztát készre főzzük. 

Amíg a tészta készül, egy magas falú edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.

Hozzáadjuk a mustárt és a fehérbort, majd pár percig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog. 

Beletesszük a sűrített paradicsomot és a passzírozott paradicsomot, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Ha túl sűrű a szósz, tegyünk bele egy kevés tejet. Ízlés szerint édesíthetjük.

A végén bele öntjük a tejszínt és bele szórjuk a zeller levelet. Pár percig még főzzük. 

Amikor a tészta is elkészült, össze keverjük a szósszal. Nálam mindig jó sok szósz kerül a tésztára. Ha valaki kevesebbel szereti, nyugodtan vegyen el a szószból. 

Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal, és egy kevés zeller levéllel vagy bazsalikommal. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése