Sokszor
készítek zöldborsós ételeket, mert nagyon szeretjük. Kivételt
képez ez alól a mi pici lányunk, aki fej vesztve rohan az
ellenkező irányba, ha meglátja. 😊 Ilyenkor neki valamilyen más
alternatíva játszik, mert ugye éhezni nem lehet. 😊 Most egy kis
pulykahúst dobtam fel a borsóval, ami nem csak nagyon finomra
sikerült, de villámgyorsan el is készült.
Zöldborsós pulykaragu |
Hozzávalók:
- 3 ek olíva olaj
- 1 db vöröshagyma
- 80 g póréhagyma
- 1 db lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g pulykacomb
- 1 tk majoránna
- 1 ek grill fűszer
- 1 ek mustár
- 250 g zöldborsó (fagyasztott)
- 250 ml tejszín
Elkészítés:
A
hagymákat apró kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az
olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk
a csíkokra vágott pulykacombot és a mustárt, majd megszórjuk
grillfűszerrel és majoránnával. Felöntjük kb 350 ml vízzel,
majd elkezdjük főzni.
Amikor
félig megpuhult a hús, beletesszük a zöldborsót, majd készre
főzzük. Ha nagyon elfőné a levét, vízzel pótoljuk. A végén
nem kell túl sok nedvességnek maradni alatta, inkább szaftos
legyen.
Felöntjük
tejszínnel, majd pár perc alatt összeforraljuk. Tálalhatjuk
rizzsel, tésztával, de nokedlivel is nagyon finom. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése