Az én drága férjem megint bevásárolt kalácsból. Mindig megvesz egy szép nagy darabot, aztán ott felejti a szekrényben. Én meg agyalok, hogy mit kéne készíteni belőle. 😊
Van, hogy csak simán tejbe vagy kakaóba aprítjuk, vagy édes bundás kalács készül belőle. Viszont az abszolút kedvencem a kalácstorta. Készítettem már sokféle ízesítéssel (almás-fahéjas, diós, csokis, mákos, körtés), de nekem ez a csokis-banános ízlik a legjobban. Aki szereti az egyszerű édességeket, az feltétlenül próbálja ki! 😊
Csokis-banános kalácstorta |
Hozzávalók:
- 400 g kalács
- 3 db tojás
- 150 ml tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek méz
- 50 g dió
- 2 db banán
- 100 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
A
forma kikenéséhez:
- 2 ek vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A
kalácsot kis kockára vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.
A
tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a tejet, a
vaníliás cukrot, a mézet és a durvára vágott diót, majd az
egészet a kalácsra öntjük és alaposan összekeverjük.
A
banánt összetörjük egy villával, a csokit kis darabokra törjük.
Mindkettőt a kalácsos masszához keverjük.
A
tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a
masszához keverjük.
Az
egészet egy vajazott, zsemlemorzsázott tortaformába simítjuk.
Nálam a tortaforma mérete 26 cm.
Előmelegített
180 C fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A sütés ideje
sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor
kihűlt a torta, porcukorral díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése