Ezt
a receptet egy netes videón láttam először és azonnal
megtetszett. Szilveszter napján aztán előkaptam az egyik gyors
pizza tészta receptemet, és ki is próbáltam. Az eredeti recept
kész pizzatésztát írt, de én jobban szeretem magam elkészíteni,
mert abban tudom mi van. 😊
A
kislányomnak annyira tetszett ez a feltekerős megoldás, hogy
egymás után még két napig ezt kérte reggelire, és azóta is
rendszeresen a gyerek menü része. 😊
Virslis csavart |
Hozzávalók:
- 15 g friss élesztő (vagy egy fél csomag instant)
- 55 ml langyos tej
- 1/2 tk cukor
- 125 g liszt
- 1/2 tk só
- 1/2 tk fokhagymapor (elhagyható)
- 1 tk olíva olaj
- 1-2 ek langyos víz (ha szükséges
- 6 db virsli
- 12 db saslik pálca (vagy hurkapálca)
Elkészítés:
A
virsliket félbe vágjuk, majd felhúzzuk a fa pálcákra. Egy késsel
kb. 1 cm távolságot hagyva, spirál alakban körbe vágjuk, majd
óvatosan kissé széthúzogatjuk.
A
tésztához felfuttatjuk a cukros langyos tejben az élesztőt. A
többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a
felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.
A
tésztából kb. diónyi darabokat csípünk, majd vékony hengert
sodrunk belőle. Rátekerjük a virsli spirálra úgy, hogy a köztes
résekbe kerüljön a tészta.
Amikor
az összes virslit betekertük, sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, majd előmelegített 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt
megsütjük. Bármilyen mártogatóssal nagyon finom.
Nagyon köszönöm, ma estére ezt készítjük! Egy éjszakát állt, kelt a hűtőben, csak annyit változtattam a recepteden.
VálaszTörlés