Már
régóta készültem ennek a receptnek a kipróbálására, de mindig
elmaradt valami miatt. Nagyon szeretem a babos, kukoricás dolgokat,
így biztos volt, hogy egy napon ez az étel is az asztalunkon
landol. 🙂Nagyon finom lett, bár rajtam kívül senki nem ette, így
a fagyasztót is megkínáltam egy szép adaggal. 🙂 Egy csinos
szelet kenyérrel és egy kis tejföllel a tetején valami mennyei
volt. 🙂
Chili Con Carne |
Hozzávalók:
- 3 ek olíva olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 tk só
- ½ mk fehér bors
- 4 ek paradicsom püré
- 1 csipet chili pehely
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk római kömény
- 1 mk őrölt koriander
- 1 ek barna cukor
- 15 g étcsokoládé
- 350 ml világos sör
- 250 g konzerv vörös bab
- 140 g csemege kukorica
- 1 marék petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az
apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát
elkezdjük pirítani az olajon. Hozzáadjuk a kockára vágott
paradicsomot, pár percig együtt dinszteljük a hagymával.
Beletesszük
a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig
pirítjuk.
Hozzáadjuk
a fűszereket, a cukrot, a paradicsom pürét és a csokit.
Felöntjük
a sörrel, majd kb. 70-80 percig lassú tűzön főzzük.
Beletesszük
a babot és a kukoricát, és még kb. 15-20 percig együtt főzzük.
Ha
elkészült az étel, hozzáadjuk a friss petrezselymet és egy kevés
tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése