2016. március 5., szombat

Zöldséges marharagu bulgurral

Imádjuk a marhahúst, bár nem eszünk túl gyakran. Próbálkozom az egészséges táplálkozással rendületlenül, de nem lehet mindig csirkemellet enni. Meg nem is akarok. 🙂
Szóval megkívántuk a marhát, én ráadásként a babot is, úgyhogy nekiugrottam ennek a finom ragunak. Hősök voltunk, tele raktam zöldséggel, bulgurral ettük, úgyhogy a lelkiismeret furdalás se kínzott annyira. 🙂

Zöldséges marharagu bulgurral

Hozzávalók:
  • 3 ek sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 g marhahús
  • 1 ek liszt
  • ½ db paradicsom
  • ½ db tv paprika
  • 100 g zellergumó
  • 100 g fehérrépa
  • 150 g sárgarépa
  • 1 tk só
  • 3 csipet bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk majoránna
  • 1 tk ételízesítő
  • 300 ml víz
  • 150 ml vörösbor
  • 250 g tarkabab konzerv
  • 300 g főtt bulgur
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron.

Rátesszük a nagyobb kockára vágott húst, megszórjuk liszttel, majd együtt pirítjuk a hagymával.




Lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel.


Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a paprikát, majd beleöntjük a vörösbort.


Hozzáadjuk a félkarikára vágott fehérrépát, sárgarépát, és a kockára vágott zellergumót. Alaposan összekeverjük és közepesnél kicsit kisebb lángon készre főzzük. Ha elfő a leve, vízzel pótoljuk.


Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk az átmosott konzerv tarkababot, majd pár alatt összeforraljuk.


A főzés végén a raguhoz keverjük a párolt bulgurt. Kis ideig hagyhatjuk állni, hogy a bulgur beszívja a szaftot.


Salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése