Imádjuk
a marhahúst, bár nem eszünk túl gyakran. Próbálkozom az
egészséges táplálkozással rendületlenül, de nem lehet mindig
csirkemellet enni. Meg nem is akarok. 🙂
Szóval
megkívántuk a marhát, én ráadásként a babot is, úgyhogy
nekiugrottam ennek a finom ragunak. Hősök voltunk, tele raktam
zöldséggel, bulgurral ettük, úgyhogy a lelkiismeret furdalás se
kínzott annyira. 🙂
Zöldséges marharagu bulgurral |
Hozzávalók:
- 3 ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g marhahús
- 1 ek liszt
- ½ db paradicsom
- ½ db tv paprika
- 100 g zellergumó
- 100 g fehérrépa
- 150 g sárgarépa
- 1 tk só
- 3 csipet bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 1 mk majoránna
- 1 tk ételízesítő
- 300 ml víz
- 150 ml vörösbor
- 250 g tarkabab konzerv
- 300 g főtt bulgur
Elkészítés:
Az
apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük
dinsztelni a zsíron.
Rátesszük
a nagyobb kockára vágott húst, megszórjuk liszttel, majd együtt
pirítjuk a hagymával.
Lehúzzuk
a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel.
Ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel,
majoránnával, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a
babérleveleket. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a paprikát, majd beleöntjük a vörösbort.
Hozzáadjuk
a félkarikára vágott fehérrépát, sárgarépát, és a kockára
vágott zellergumót. Alaposan összekeverjük és közepesnél
kicsit kisebb lángon készre főzzük. Ha elfő a leve, vízzel
pótoljuk.
Amikor
minden megpuhult, hozzáadjuk az átmosott konzerv tarkababot, majd
pár alatt összeforraljuk.
A
főzés végén a raguhoz keverjük a párolt bulgurt. Kis ideig
hagyhatjuk állni, hogy a bulgur beszívja a szaftot.
Salátával
vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése