Levesimádatom ma győzedelmeskedett a lustaságom felett. 🙂 Alap helyzetben nem vagyok egy lusta emberke, de mostanság nem vagyok a helyzet magaslatán, mert akad egy kis probléma az egészségemmel, így sokkal fáradékonyabb vagyok...
Na, de ma sem panaszkodni jöttem, hanem ezt az isteni leves receptet hoztam. 🙂 Ha valaki ne adj isten betegeskedne, ez a leves biztosan segít. 🙂 Ha másban nem is, abban biztos, hogy jobb lesz a kedve, mert tele a hasa. 🙂
Tárkonyos nyúlragu leves |
Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk só
- 1 mk fehérbors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 ek tárkony
- 1 ek liszt
- 1 db nyúlgerinc
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 200 g zöldborsó
- 1500 ml víz
- 3 ek ételízesítő
- 250 ml főzőtejszín
- 2 ek citromlé
Elkészítés:
Az
apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük
dinsztelni az olíva olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk őrölt köménnyel és tárkonnyal. Amikor megpuhult a
hagyma, megszórjuk liszttel, majd kicsit együtt pirítjuk.
Felöntjük egy kevés vízzel, majd beletesszük a nyúl darabokat.
Hozzáadjuk a kockára vágott sárga- és fehérrépát. Ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék vizet.
Közepes
lángon addig főzzük, amíg nagyjából a hús meg nem puhul. A
főzés háromnegyedénél beletesszük a borsót is, és az egészet
készre főzzük.
Amikor
minden puha, beleöntjük a főzőtejszínt, majd pár percig
forraljuk még.
A
főzés végén tehetünk bele ízlés szerint citromlevet, de aki
nem szereti, ki is hagyhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése