Ez a süti ma
ajándékba készült, drága sógornőm szülinapjára (innen is nagyon boldog
szülinapot kívánok! 🙂)
A héten
említette, hogy a puncsos sütiket szereti a legjobban, így gondoltam meglepem.
Igen ám, de mifelénk nem létezik olyan, hogy puncs ízű puding por,
Magyarországról meg már nem lett volna időm küldetni.
Jött a dilemma,
hogy akkor most honnan szedjek én puncs ízű sütit. Az egyszerűbb megoldást
választottam, és egy kicsit „átváltoztattam” a vaníliás pudingot. Picit féltem
a végeredménytől, de szerencsére jól sült el a dolog. Mindenkinek ízlett ez az
egyszerű, de annál finomabb süti. 🙂
Puncs szelet |
Hozzávalók:
A piskótához:
- 100 g finomliszt
- 125 g cukor
- 3 tojás
- ½ csomag sütőpor
- 3 ek víz
- 1 csipet só
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 750 ml tej
- 4 ek cukor
- 1 fiola rum aroma
- 150 g vaj
- 1 nagy marék mazsola
- 1 csepp rózsaszín ételfesték
A tetejére:
- csokoládé reszelék
Tepsi mérete:
20x24x6 cm
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a
fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A cukros sárgájához
hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába
forgatjuk a tojás fehérje habot.
Egy tepsit kibélelünk
sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát.
175-180 fokos
sütőben, kb. 20 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor a piskóta
kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt és a tetejével lefelé visszatesszük a
tepsibe.
A krémhez
megfőzzük a pudingot. A tejhez adjuk a pudingport, a mazsolát, a cukrot, és a
rum aromát. Folyamatosan kevergetjük egy habverővel, amíg fel nem forr, és be
nem sűrűsödik.
Amikor már langyosra
hűlt, belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, és az ételfestéket (ez
elhagyható, de a puncs mégis csak rózsaszín 🙂)
A krémet rásimítjuk
a piskóta tetejére, majd hűtőbe tesszük. Amikor kissé megszilárdult a krém,
rászórjuk a csoki reszeléket. 3-4 órát még hűtjük, aztán fogyaszthatjuk.
Nekem ebből a
mennyiségből 12 nagyobb szelet jött ki, de legközelebb biztos, hogy dupla
adagot készítek. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése