2015. augusztus 23., vasárnap

Tejszínes-gombás csirkemell csíkok

Ma délelőtt bolhapiacon jártunk, úgyhogy nem maradt sok időm a főzésre. Ez a finomság gyorsan elkészült, mert csirkemellet választottam hozzá. Szeretek főzni belőle, mert igaz barátja a sietős háziasszonynak. 🙂
A piacozás pedig nagyon jól sikerült, mert egy fantasztikus szakácskönyvet sikerült vennem potom 3 euróért. 400 oldalas, szép nagy, tele tészta receptekkel és képekkel. Imádom a szakácskönyveket, főleg ha a tészta benne a főszereplő.
Találtam még 2 kínáló tálkát is, ami darabonként került 1 euróba, és nagyon jól fog jönni a kaja fotózáskor. 🙂 Úgyhogy ma is megérte a kora reggeli mászkálás. 🙂

Tejszínes-gombás csirkemell csíkok

Hozzávalók:
  • 4 ek. olíva olaj
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 500 g csirkemell filé
  • 500 g csiperke gomba (vagy amilyet szeretünk)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • só, fehér bors, majoránna
  • 1 db babér levél
  • 1 dl fehér bor
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük az olajon. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. 

Beletesszük a nagyobb csíkokra vágott csirkemellet, hozzáadjuk a majoránnát (én jó sokat tettem bele, 1 púpozott evőkanállal) és a babérlevelet, majd felöntjük egy kis fehér borral.

Amikor megpuhult a hús, beletesszük a szeletelt gombát, majd készre főzzük.

Egy habverő segítségével belekeverjük a főzőtejszínbe a lisztet, majd a habarást a húshoz adjuk. Ha valaki egy kicsit pikánsabban szereti, tehet bele egy kevés mustárt is. Én nagyon szeretem így, de a férjem nem eszi meg a mustáros dolgokat, úgyhogy nálam most kimaradt. 

Forralunk rajta egyet, majd főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése