Ma délelőtt bolhapiacon
jártunk, úgyhogy nem maradt sok időm a főzésre. Ez a finomság gyorsan
elkészült, mert csirkemellet választottam hozzá. Szeretek főzni belőle, mert
igaz barátja a sietős háziasszonynak. 🙂
A piacozás pedig
nagyon jól sikerült, mert egy fantasztikus szakácskönyvet sikerült vennem potom
3 euróért. 400 oldalas, szép nagy, tele tészta receptekkel és képekkel. Imádom
a szakácskönyveket, főleg ha a tészta benne a főszereplő.
Találtam még 2
kínáló tálkát is, ami darabonként került 1 euróba, és nagyon jól fog jönni a
kaja fotózáskor. 🙂 Úgyhogy
ma is megérte a kora reggeli mászkálás. 🙂
Tejszínes-gombás csirkemell csíkok |
Hozzávalók:
- 4 ek. olíva olaj
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 500 g csirkemell filé
- 500 g csiperke gomba (vagy amilyet szeretünk)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- só, fehér bors, majoránna
- 1 db babér levél
- 1 dl fehér bor
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Az apróra vágott
vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük az olajon. Sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Beletesszük a nagyobb csíkokra vágott
csirkemellet, hozzáadjuk a majoránnát (én jó sokat tettem bele, 1 púpozott
evőkanállal) és a babérlevelet, majd felöntjük egy kis fehér borral.
Amikor megpuhult
a hús, beletesszük a szeletelt gombát, majd készre főzzük.
Egy habverő
segítségével belekeverjük a főzőtejszínbe a lisztet, majd a habarást a húshoz
adjuk. Ha valaki egy kicsit pikánsabban szereti, tehet bele egy kevés mustárt
is. Én nagyon szeretem így, de a férjem nem eszi meg a mustáros dolgokat,
úgyhogy nálam most kimaradt.
Forralunk rajta
egyet, majd főtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése