Ez egy igazi zöldségmaradék mentő recept. Mindenből volt egy
kicsi a hűtőben, fagyasztani már nem volt érdemes, úgyhogy nekiálltam ennek az
egyszerű, de annál finomabb ételnek. 😊
- 150 g zellergumó
- 150 g sárgarépa
- 150 g csiperke gomba
- 1 tv paprika
- 1 piros pritamin paprika
- 2 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olíva olaj
- 300 g csirkemell
- 200 g tarhonya
- kb. 500 ml húsleves
- 1/2 csokor petrezselyem
- 50 g paradicsom püré
- 1 ek. barna cukor
- só, bors, őrölt kömény, oregánó
Elkészítés:
Olíva olajon megdinszteljük a lila hagymát és a fokhagymát. A
csirkemellet csíkokra, a zöldségeket falatnyi darabokra vágjuk, majd rátesszük
a hagymára. Megfűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, és alaposan
összekeverjük.
Amikor egy kis levet ereszt, belekeverjük a tarhonyát és
felöntjük a húsleves 1/3-ával. A többi levest fokozatosan adjuk hozzá és
időnként átkeverjük. Figyeljünk oda, mert nem biztos, hogy az összes húslevesre
szükségünk lesz, inkább kóstolgassunk. A főzés vége felé beletesszük az apróra
vágott petrezselymet. Ízlés szerint tehetünk bele 1 ek. cukrot, kihozza az
ízeket. Addig főzzük a ragut, amíg minden meg nem puhul és el nem fő a leve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése