Az én drága férjecském sajnos beteg. Elkapta az influenza.
Egy kis gyógyító finomságra vágyott és ez lett belőle az egész család nagy
örömére. 🙂
Szilvás gombóc |
Hozzávalók:
- 600 g hámozott burgonya
- 150 g finomliszt
- szilva befőtt
- fahéj
- kristálycukor
- 150 g zsemlemorzsa
- 3 ek. vaj
A burgonyát megfőzzük, majd burgonyatörőn átnyomjuk. Amikor
kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát egy
lisztezett lapon, majd 10x10 cm-es
négyzetekre vágjuk.
A négyzetekre helyezzük a szilvát (én 3 felet tettem rá),
majd megszórjuk ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
Óvatosan gombócokat formálunk belőle, hogy ne bújjon ki a
szilva.
Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A gombócokat lobogó vízben addig főzzük amíg fel nem jönnek a
víz tetejére, majd megforgatjuk a
pirított zsemlemorzsában.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése