2015. május 12., kedd

Szilvás gombóc

Az én drága férjecském sajnos beteg. Elkapta az influenza. Egy kis gyógyító finomságra vágyott és ez lett belőle az egész család nagy örömére. 🙂

Szilvás gombóc

Hozzávalók: 
  • 600 g hámozott burgonya
  • 150 g finomliszt
  • szilva befőtt
  • fahéj
  • kristálycukor
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 3 ek. vaj
Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, majd burgonyatörőn átnyomjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett lapon,  majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.


A négyzetekre helyezzük a szilvát (én 3 felet tettem rá), majd megszórjuk ízlés szerint cukorral és fahéjjal.


Óvatosan gombócokat formálunk belőle, hogy ne bújjon ki a szilva.


Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A gombócokat lobogó vízben addig főzzük amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd  megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.


Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése